Simson Star

Simson Star

Az ülést megnyitom!

2018. február 25. - vermes tibi2

Az ülés elég siralmas állapotban van. Kétféle ülés létezik, egy szögletesebb az S50/51-esekre meg egy kerekebb a Schwalbekra és Starokra. Meg árulnak még olyan úgynevezett Univerzális szögletes ülést, amit fel lehet szerelni a kerekebbek helyére is.

Ezen a Staron egy meggyötört üléslemezű kerekebb ülés van, aminek szétment az eredeti üléshuzata s tettek rá egy újat - egy szögletesre valót, s ez nem áll jól rajta, lötyög, ráncos. Az üléshuzat cseréje elkerülhetetlen, de ez a legkisebb baj. Sajnos az üléslemez is csereérett.

dscn1739.JPG

dscn1738.JPG

Össze-vissza van hajolva, sok helyen megrepedt, ezt tehát cserélni kell. Szétnéztem gyorsan a neten, hétezernél kezdődik egy üléslemez, ami elég sok egy darab lemezért, de ahogy Chris és Martin Kratt mondaná: "Amit meg kell tenni, azt meg kell tenni!"

A dolog azonban ennél bonyolultabb. Kerekített lemezt ugyanis sehol nem kapni, csak szögletest. De az meg nekem nem jó, mert kerekített ülésszivacsom van.

Szóval két lehetőségem van. Vagy veszek egy szögletes ülést kompletten, ami így közel húszezer, s az eredmény nem fog jól kinézni a Staron, mert nem ilyen való rá - vagy megjavítom az üléslemezt hogy legalább addig tudjam használni, míg a börzéken vagy valahol nem találok egy normális állapotút (ez meg lehet, hogy évek kérdése).

Ez utóbbit választottam, marad a reparierung, bár még kicsit homályos, hogy hogyan is csinálom. Az én brutális ívhegesztőmmel nem nyúlhatok hozzá, mert csak szétégetném. Alighanem valami laposvasat fogok hozzácsavarozgatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://vermesstar.blog.hu/api/trackback/id/tr5213696684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása